Viškovo

Senzorna soba Viškovo

Rehabilitacijski tim u sastavu edukacijskog rehabilitatora, logopeda i psihologa nedavno je započeo s radom u Viškovu. U posebno uređenoj senzornoj sobi provodi terapije za 30-ak djece s poteškoćama u razvoju te s problemima u ponašanju.

Pročitaj više

Viškovo za Vukovar

Šestu godinu u nizu, Viškovo će obilježiti dan pada Vukovara - grada heroja. Na inicijativu Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji proteklih godina u Viškovu se tim povodom održavala Kolona sjećanja u kojoj su sudjelovali učenici osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej, mještani, predstavnici braniteljskih udruga, sportskih udruga i udruga civilnog društva. Nažalost, zbog situacije s pandemijom COVID 19, drugu godinu Kolone sjećanja neće biti jer bi takvo okupljanje moglo ugroziti epidemiološku sliku Viškova.

Pročitaj više

Najbolje vino napravila je Darija Jardas: Gotovo 100 vina na manifestaciji Martinja pul Marčeji

Vinari iz cijele županije okupili su se sinoć u Viškovu. Povod je bila manifestacija Martinja pul Marčeji na kojoj su dodjeljene nagrade i priznanja najuspiješnijima.

Domaće, miješano i bijelo vino od kupovnog grožđa te crno vino kategorije su u kojima su enolozi ocijenjivali pristigle uzorke.Prijavljeno je bilo 98 uzoraka. 

Nagradu za najbolje vino na manifestaciji dobila je Daria Jardas. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo / 15.10.2021.

U Viškovu postavljen kamen temeljac za Kuću halubajskega zvončara. Otvaranje predviđeno u 2023.godini.

Pročitaj više

Zvonili su Halubajci u Viškovu:Položen kamen temeljac za Kuću Halubajskega zvončara

Zvonili su Halubajci iako još nije proljeće, kako bi izrazili sreću što dobivaju svoj dom. Položen je kamen temeljac za Kuću halubajskoga zvončara.

Pročitaj više

Sredstva s pusne tombole Halubajskih zvončara donirana djeci bez roditelja

Donacija je ukupno vrijedna 10 tisuća kuna, a sredstva su pribavljena tijekom ovogodišnjeg Pusta kada su Halubajski zvončari organizirali svoju tradicionalnu Pusnu tombolu s koje sredstva svake godine odlaze u humanitarne svrhe.

Pročitaj više

Za sretnije djetinjstvo:Uređena senzorna soba i igralište u OŠ Sveti Matej

U Osnovnoj školi  Sveti Matej Viškovo opremljena je senzorna soba . Uređene su i staza za trčanje te staza za skok u dalj na školskom sportskom igralištu OŠ Sveti Matej. Rezultat je to EU projekta „Podrška djeci s teškoćama u razvoju, problemima u ponašanju te djeci slabijeg socijalno-ekonomskog statusa – Za sretnije djetinjstvo na području Općine Viškovo i Grada Kastva

Pročitaj više

Crna jama Sovjak korak bliže sanaciji, mještani skeptični

Zbog odbacivanja žalbe jednog ponuđača čeka se pravomoćnost odluke o izabranom izvođaču za sanaciju jame Sovjak, investicije vrijedne 377 milijuna kuna

 

Pročitaj više

U Marčeljima otvoren novi vrtić

U Viškovu otvoren je novi dječji vrtić. Riječ je o dugo iščekivanom projektu u naselju Marčelji, a koji su mještani ove općine, posebice mladi roditelji, dočekali s oduševljenjem.

Pročitaj više

Ovo je Larisa, jedan od 80 pasa koji čeka udomitelje u azilu u Viškovu

Posjetili smo azil za pse u Viškovu gdje se i psi bore s toplinskim valom i čekaju svoje udomitelje...neki nažalost jako dugo. 

Pročitaj više

Od mora do gorja Viškovo 30.7.2021.

U novoj emisiji najavljen je početak gradnje Kuće Halubajskega zvončara.Govorimo o programu Pomoći i podrške starijim osobama kroz koji će se zaposliti gerontodomaćice .Snimili smo i novo navalno vatrogasno vozilo koje je DVD-u Halubjan donirala Općina Viškovo

Pročitaj više

Halubajski zvončari do kraja 2022. dobit će svoj muzej

Kreće izgradnja kuće Halubajskega zvončara. Interaktivni muzej bit će jedan od najvećih u županiji koji će čuvati bogato kulturno nasljeđe ovoga kraja.

Pročitaj više

Pomoć starijim osobama u Viškovu

Projektom je, među ostalim, predviđeno zapošljavanje gerontodomaćica koje će pružati pomoć starijim sumještanima, uređenje prostora u kojem djeluje Udruga umirovljenika, organizacija tečaja informatike, rekreacijskih vježbi, škole plesa i kreativnih radionica itd. 

Pročitaj više