Županija

Predstavljeno Mandatno izvješće PGŽ za protekle četiri godine

Ispunili smo sve planove i projekte i sva obećanja koja smo dali, a mandat zaključujemo trima velikim investicijama koje su u tijeku, rekao je danas župan Zlatko Komadina na predstavljanju mandatnog izvješća Primorsko goranske županije 2017-2021.

Pročitaj više

Vina Kvarnera

Vinari Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera promoviraju destinaciju autohtonim vinima i pjenušcima - osmišljen novi brend Vina Kvarnera

Pročitaj više

Predstavljena kapitalna ulaganja u županijske lučke uprave: Kroz četiri godine PGŽ uložila gotovo 36 milijuna kuna

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, predstavljena su najvažnija kapitalna ulaganja u Županijske lučke uprave na području PGŽ.

Pročitaj više

Američka potpora za krizne situacije

Sjedinjene Američke Države uložile više od 3 milijuna kuna u uređenje prizemlja zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora. , od sada još učinkovitija zaštita života na moru, kao i zaštita okoliša u kriznim situacijima

Pročitaj više

Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović šestu je godinu rada započeo u novoj zgradi u Tometićima

Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović šestu je godinu rada započeo u novoj zgradi u Tometićima. Glazbeni odjel dosada je djelovao u zgradi osnovne škole, a preseljem u novu zgradu čiji je vlasnik Grad Kastav stvoreni su još bolji uvjeti. Nove prostore u Tometićima Grad Kastav je uredio, dok je Primorsko-goranska županija uložila 72 tisuće kuna u nabavu opreme.

Pročitaj više

ŽUC PGŽ – Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske

U nadležnosti Županijske uprave za ceste je oko tisuću kilometara prometnica u koje se godišnje ulaže oko 80 milijuna kuna. U protekle četiri godine gotovo 10 milijuna kuna uloženo je u sanaciju ceste za Platak.

Pročitaj više

RiMap / Rijeka je dobila prvu digitalnmu platformu u Hrvatskoj koja će povezivati akademske zajednice, privatni i poslovni sektor

Akademska zajednica, privatni i javni sektor. Svi se mogu naći na jednom mjestu. Novoj platformi RiMap. Platforma služi za dobivanje potrebnih informacija, razmjenu znanja, ali i ostvarivanja potencijalnih suradnji.

Pročitaj više

Najmoderniji mamograf u Hrvatskoj

Novi mamograf u Domu zdravlja u Parku Nikole Hosta omogućuje brže otkrivanje raka dojke, a pregled za pacijentice je manje bolan

Pročitaj više

Gorski kotar unatoč koroni ruši rekorde u broju ostvarenih noćenja

Gorski kotar unatoč koroni ruši rekorde u broju ostvarenih noćenja. 2020-te godine ostvareno je čak 77% turističkog prometa više u usporedbi s godinom prije. Dobre brojke nastavljene su i ove godine.

Pročitaj više

Primorsko - goranski župan Zlatko Komadina posjetio je danas županijske infrastrukturne objekte kulturne i povijesne baštine u Gorskom kotaru

Primorsko - goranski župan Zlatko Komadina posjetio je danas županijske infrastrukturne objekte kulturne i povijesne baštine u Gorskom kotaru. Gorski kotar uz prirodne znamenitosti obiluje i bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem koje privlači brojne goste te im nudi jednu posebnu kulturno turističku rutu.

Pročitaj više

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije priprema se za masovno cijepljenje

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije priprema se za masovno cijepljenje. Ove subote u dvorani Zamet održat će se probno veće cijepljenje stanovništva.

Pročitaj više